Pozostałe szkolenia!

Prowadzimy wiele innych nie opublikowanych na naszej stronie szkoleń bardzo mocno dedykowanych dla Państwa. W razie zainteresowania prosimy o kontakt z nami.

Chcesz biuletyny KaISO?

HACCP - podstawy

Kod szkolenia

Liczba dni

(godzin)

Temat

HA-P

1

(8 h)

System HACCP w/g Codex Alimentarius - podstawy 

 

Z dniem wejścia Polski do Unii Europejskiej wzrosła świadomość producentów żywności, punktów gastronomicznych, hurtowników, producentów opakowań, wszystkich tych, którzy bezpośrednio lub pośrednio mają kontakt z branżą spożywczą w zakresie bezpieczeństwa żywności. Każdy z nas jest mocno związany z łańcuchem żywienia. Wzrastająca konkurencja powoduje, że klienci wybierają produkty spełniające nie tylko międzynarodowe standardy ale przede wszystkim dające komfort i bezpieczeństwo żywności zgodnie z przyjętym w 2004 roku "Codexem Alimentarius". Szkolenie uczy jak identyfikować zagrożenia i oceniać ryzyko, określać krytyczne punkty kontroli (CCP), ustalać limity CCP, zasady monitorowania i działania naprawcze oraz przygotować niezbędną dokumentację.


 

Dla kogo:

  • przedstawiciele kierownictwa, pełnomocnicy i właściciele procesów mających wpływ na bezpieczeństwo żywności
  • pracownicy mający bezpośredni kontakt z żywnością

 

PLAN SZKOLENIA: 

 

Godzina

Temat

08:00÷08:15

Powitanie - wprowadzenie

08:15÷09:30

Wymagania prawne w Polsce i Unii Europejskiej

09:30÷10:30

Podstawy systemu HACCP, GMP, GHP

10:30÷10:45

Przerwa kawowa

10:45÷11:30

Warsztat 1:

Podstawy systemu HACCP, GMP, GHP (instrukcja, procedura)

11:30÷13:00

Rodzaje zagrożeń i wpływ na jakość zdrowotną żywności, źródła zagrożeń (chemiczne, fizyczne, mikrobiologiczne - zatrucia pokarmowe)

13:00÷13:30

Obiad

13:30÷15:00

5 korków - Metodyka wdrażania systemu HACCP

15:00÷15:50

7 zasad systemu HACCP

15:50÷16:00

Zakończenie - wydanie zaświadczeń


 

Korzyści dla Państwa:

  • dostarczanie konsumentowi bezpiecznej żywności
  • spełnienie wymagań prawnych
  • wzrost zaufania wobec klientów i instytucji weryfikujących bezpieczeństwo żywności
  • poprawa jakości dostaw
  • podniesienie wizerunku firmy

  

Data szkolenia

Cena netto

Cena netto

Miejsce szkolenia

bez noclegów z noclegiem
06.02.2017

650

800


Kraków
08.05.2017
30.08.2017
13.11.2017

 

W cenie szkolenia wliczone są:

  • poczęstunki w przerwach na kawę
  • obiad
  • materiały szkoleniowe
  • zaświadczenie
  • dla opcji z noclegiem (1 nocleg oraz pełne wyżywienie)

 

W razie jakichkolwiek wątpliwości prosimy o kontakt z nami.

Zdecydowanych na szkolenie prosimy o nadesłanie karty zgłoszenia.